مبایعه نامه زمین کشاورزی یک سند عادی حقوقی است که به موجب آن فروشنده، زمین کشاورزی خود را به خریدار می فروشد و خریدار نیز در مقابل، مبلغی را به عنوان ثمن یا قیمت زمین به فروشنده پرداخت می کند.
مبایعه نامه زمین کشاورزی یک سند حقوقی مهم است که در صورت عدم رعایت نکات مهم در تنظیم آن، می تواند مشکلات حقوقی را برای طرفین معامله به همراه داشته باشد. بنابراین بهتر است قبل از تنظیم مبایعه نامه زمین کشاورزی، نکات خاصی رعایت شود.
از جمله این نکات می توان به ذکر کاربری ملک کشاورزی، ذکر منابع آبی ملک کشاورزی، و ذکر وضعیت حقوقی ملک کشاورزی اشاره کرد. همچنین، لازم است خریدار قبل از تنظیم مبایعه نامه زمین کشاورزی، از وضعیت مالکیت ملک کشاورزی اطمینان حاصل کند.
خرید زمین کشاورزی یک سرمایه گذاری بلند مدت است. بنابراین، خریدار باید قبل از خرید زمین، تمام جوانب معامله را بررسی کند تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری کند.
برای دریافت فایل مبایعنامه روی دکمه زیر کلیک کنید. توصیه بسیار مهم: متن این قرارداد به صورت پیشنهادی است و حتما با مشورت وکیل خبره کلیه موارد را متناسب با شرایط تغییر دهید و شروط مورد نیاز دیگر را در قسمت توضیحات بنویسید.
برای دانلود فایل PDF مبایعه نامه زمین کشاورزی روی دکمه زیر کلیک کنید
شرایط صحت مبایعه نامه زمین کشاورزی
برای صحت مبایعه نامه زمین کشاورزی، شرایط زیر باید رعایت شود:
- اهلیت طرفین: طرفین مبایعه نامه باید دارای اهلیت معامله باشند.موضوع
- معامله: موضوع معامله باید مشخص باشد.
- ثمن معامله: ثمن معامله باید مشخص و معین باشد.
- رضایت طرفین: طرفین معامله باید رضایت خود را نسبت به معامله اعلام کنند.
تنظیم مبایعه نامه زمین کشاورزی
در تنظیم مبایعه نامه زمین کشاورزی، نکات زیر باید رعایت شود:
- اطلاعات کامل طرفین معامله: در مبایعه نامه، باید اطلاعات کامل طرفین معامله، از جمله نام، نام خانوادگی، شماره ملی، کد ملی، و آدرس کامل آنها، ذکر شود.
- اطلاعات کامل ملک کشاورزی: در مبایعه نامه، باید اطلاعات کامل ملک کشاورزی، از جمله نوع ملک، مساحت ملک، موقعیت ملک، و شماره پلاک ثبتی ملک، ذکر شود.
- ثمن معامله: در مبایعه نامه، باید ثمن معامله به صورت دقیق ذکر شود
- نحوه پرداخت ثمن: در مبایعه نامه، باید نحوه پرداخت ثمن، به صورت نقدی، چک، یا اقساطی، ذکر شود.
- زمان تحویل ملک: در مبایعه نامه زمین، باید زمان تحویل ملک به خریدار، ذکر شود.
- تعهدات طرفین معامله: در مبایعه نامه، باید تعهدات طرفین معامله، از جمله تعهد به پرداخت ثمن و تعهد به تحویل ملک، ذکر شود.
- شرایط عمومی: در مبایعه نامه، باید شرایط عمومی معامله، از جمله شرایط فسخ معامله، ذکر شود.
نکات مهم در تنظیم مبایعه نامه زمین کشاورزی
کاربری زمین
کاربری زمین باید کشاورزی باشد. در غیر این صورت، خریدار نمی تواند از زمین برای کشاورزی استفاده کند. خریدار باید قبل از امضای قرارداد، از اداره ثبت اسناد و املاک استعلام کند که کاربری زمین کشاورزی است یا خیر.
موقعیت زمین
موقعیت زمین نیز باید مورد توجه قرار گیرد. زمین هایی که در نزدیکی راه های اصلی هستند و به آب و برق دسترسی دارند، ارزش بالاتری دارند.
وضعیت مالکیت زمین
وضعیت مالکیت زمین باید مشخص باشد. زمین باید به نام فروشنده باشد و هیچگونه ممنوعیت قانونی در مورد آن وجود نداشته باشد. خریدار بهتر است از اداره ثبت اسناد و املاک استعلام کند که زمین به نام چه کسی است و آیا هیچگونه ممنوعیت قانونی در مورد آن وجود دارد یا خیر.
وجود یا عدم وجود معارض
فروشنده باید تضمین دهد که ملک مورد معامله، فاقد هرگونه معارض است. معارض، به حقی گفته می شود که شخص ثالث بر ملک دارد. وجود معارض می تواند باعث شود که خریدار نتواند ملک را به نام خود ثبت کند. خریدار می تواند قبل از امضای قرارداد، از اداره ثبت اسناد و املاک استعلام کند که ملک مورد معامله، فاقد هرگونه معارض است یا خیر.
وجود یا عدم وجود بدهی
فروشنده باید تضمین دهد که ملک مورد معامله، هیچگونه بدهی به اشخاص ثالث ندارد. وجود بدهی می تواند باعث شود که خریدار نتواند ملک را به نام خود منتقل کند. خریدار باید قبل از امضای قرارداد، از اداره ثبت اسناد و املاک استعلام کند که ملک مورد معامله، هیچگونه بدهی به اشخاص ثالث ندارد یا خیر.
وجود یا عدم وجود بدهی
فروشنده باید تضمین دهد که ملک مورد معامله، هیچگونه بدهی به اشخاص ثالث ندارد. وجود بدهی می تواند باعث شود که خریدار نتواند ملک را به نام خود منتقل کند. خریدار باید قبل از امضای قرارداد، از اداره ثبت اسناد و املاک استعلام کند که ملک مورد معامله، هیچگونه بدهی به اشخاص ثالث ندارد یا خیر.
استعلام از ادارات مربوطه
خریدار باید از اداره ثبت اسناد و املاک، اداره منابع طبیعی، و دهیاری محل وقوع زمین استعلام کند تا از وضعیت مالکیت، کاربری، و وجود هرگونه ممنوعیت قانونی در مورد زمین اطمینان حاصل کند.
ضمانت ها
فروشنده می تواند برای تضمین عدم وجود معارض و عدم وجود بدهی، مبلغی را به عنوان وجه التزام به خریدار پرداخت کند. وجه التزام، مبلغی است که در صورت تخلف یکی از طرفین معامله، به طرف دیگر پرداخت می شود.
حل اختلاف
در قرارداد، باید نحوه حل اختلاف در صورت بروز اختلاف بین طرفین معامله، ذکر شود. معمولا در صورت بروز اختلاف بین طرفین معامله، موضوع اختلاف به داوری ارجاع می شود. داور یا داوران، از بین افراد مورد اعتماد طرفین معامله انتخاب خواهند شد.
سخن آخر
قرارداد خرید و فروش زمین کشاورزی یک سند حقوقی مهم است که در صورت تنظیم صحیح، می تواند حقوق طرفین معامله را تضمین کند. عدم رعایت نکات مهم در خرید زمین کشاورزی می تواند عواقبی را برای خریدار به همراه داشته باشد. از جمله این عواقب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم امکان استفاده از زمین برای کشاورزی
- افزایش هزینه های خرید زمین
- مشکلات حقوقی
خریداران و فروشندگان زمین کشاورزی بهتر است تمام جوانب معامله را بررسی کنند و از یک وکیل یا مشاور با تجربه کمک بگیرند.
برای مشاوره با استاد علی درجزینی روی لینک مشاوره کلیک کنید تا با شما تماس گرفته شود.